Ødelagte kapillærer påvirker flere og flere mennesker. Pleje af couperose hud er en af ​​de sværeste, når det kommer til den daglige hudpleje. Læs videre for at lære at beskytte huden, så dens overfølsomhed ikke generer dig for meget.

Kender du den bedste hudpleje til udvidede kapillærer? Hvis ikke, så fortsæt med at læse. Artiklen her vil give dig svaret.

Kendetegnene på couperose-hud

Hvordan ved du, om du har couperose hud? Couperose hud viser sig typisk ved rødme over hele ansigtshuden. Det er ikke bare en almindelig rødme. Ved nærmere eftersyn kan du se kapillærer under huden.

Blodkar er meget tynde og skrøbelige i denne hudtype. De krakelerer let, hvilket forårsager telangiektasier eller knækkede kapillærer kaldet edderkoppeårer på grund af deres form. Telangiectasis er mest tilbøjelige til at dukke op på kinder, pande, næse og hage.

Derudover er couperose-hud simpelthen mere sart, superfølsom og mere tilbøjelig til at få hudirritationer. Dette forårsager ofte følelser af ubehag, en brændende fornemmelse og kløe. For at undgå det, bør huden gives den optimale pleje.

Hvilke ting skal du undgå, hvis du har couperose hud?

Vi skal starte med en listepræstation. forbudte ting, der intensiverer symptomerne på couperose hud: rødme, irritation, edderkoppeårer. De kraftigst udløsende faktorer, der bør undgås, er:

  • krydret mad med f.eks. sort peber eller chilipeber
  • for høje temperatur f.eks. i sauna eller meget varmt bad
  • for lave temperaturer f.eks. når man fryser om vinteren
  • uegnede hudplejeprodukter der f.eks. indeholder retinol eller syrer
  • overforbrug af alkohol, cigaretter mv.
  • overaktivitet og overdreven motion
  • hårdt og kloreret vand som f.eks. i svømmehallen

Andre udløsende faktorer der kan forstærke tilstanden og gøre couperose hud værre er: hormonel ubalance – for eksempel under graviditet eller overgangsalder. Det er absolut umagen værd at gå til kontrol og konsultere egen lægen.

Couperose Hudpleje

Hvordan plejer man så bedst muligt couperose hud? Sandheden er, at denne hudpleje er baseret på mange regler. Du bør i hvert fald undgå alle de ting, der er nævnt herover. For eksempel, ved ansigtsvask, brug kun blødt, køligt vand og rensemidler uden alkoholer, parabener og stærke rensemidler som SLS/SLES.

Det er klart, at du også skal huske det grundlæggende, nemlig at fugte, nære og beskytte din hudteint mod f.eks. sollys. Samtidig bør du tilføje hudplejeprodukter, der indeholder ingredienser, der forstærker blodkarrene, herunder C-vitamin, arnica eller ginkgo. Disse stoffer styrker væggene i blodkarrene og forhindrer dem i at krakelere og bryde.

Noget andet, der er værd at huske er, at couperose-hud elsker og har rigtig godt af naturlig hudpleje derhjemme. Hvis du vil lindre din couperose-hud, så gå efter naturlige olier, hjemmemasker og helt naturlige produkter. Jo enklere ingredienserne er, jo bedre effekt på følsom hud med knækkede kapillærer.