Gulerodsfrøolie (INCI: Daucus Carota Sativa <> Frøolie) er virkelig sagen. Denne olietype har en livlig orange farve og en meget karakteristisk duft, som mange mennesker finder både spændende og tiltalende. Blandt andre kosmetiske olier skiller denne sig ud på grund af dens høje koncentration af beta-caroten og næringsstoffer, der er kendt for at forbedre hår og hud. I det følgende kan du læse, hvordan du anvender gulerodsfrøolie med stor fordel.

Hvem gavner gulerodsfrøolie?

På grund af gulerodsfrøoliens beroligende effekt er denne type olie specielt god til følsom og/eller tør hud samt hud med let tendens til irritation. Denne orange kosmetiske olie kan også anvendes til at pleje og håndtere de første tegn på ældning (eks. slaphed). Olien her er hverken tung i konsistensen eller poretilstoppende, hvilket betyder, at den også kan påføres fedtet hud, der producerer for meget talg og har en skinnende, ukontrollerbar teint. Interessant nok bringer gulerodsfrøolie lindring til solskoldet og i øvrigt skoldet hud, lige såvel som den reducerer forskellige typer af pigmentpletter. Denne type olie er bredt anerkendt for at være i stand til at beskytte huden mod ugunstige vejrforhold såsom stærk vind, brændende sol, frostgrader og endda UV-lys.

Fordele ved gulerodsfrøolie

  • reparerer huden
  • hydrerer tør hud
  • udglatter og beroliger irriteret hud
  • hjælper med at reducere rynker
  • bremser hudens aldring
  • udjævner hudtonen
  • har en anti-inflammatorisk effekt

Hvad er der gemt i gulerodsfrøolie?

Hvilke stoffer gør gulerodsfrøolie så exceptionel? Først og fremmest er det en rig kilde til ovennævnte beta-caroten. Derudover er denne naturligt afledte olie fyldt med vitamin A, E, B1, B2 og C. De tre mest dominerende syrer, der findes i gulerodsfrøolien er stearinsyre, linolsyre og palmitinsyre. Der er naturligvis også andre syrer deri.

Hvordan får man mest ud af gulerodsfrøolie?

En af de mest gængse anvendelser af gulerodsfrøolie er til at forhindre håret i at spalte. Du kan også påføre lidt olie på hænderne som erstatning for almindelig håndfugtighedscreme og også gnide den ind i neglene. På grund af det høje indhold af B-vitamin-gruppen er denne orange kosmetiske olie en perfekt erstatning for forskellige slags balsam, der bruges til at forbedre hår og negle. Derudover kan du med fordel anvende gulerodsfrøolie i ansigtet, på halsen og på hele kroppen, selv når du ikke har lyst til at anvende almindelig, ordinær creme på disse områder. Dem, der er vilde med gør-det-selv-produkter, kan med fordel række ud efter gulerodsfrøolie og ved brug af denne producere egne ansigts-lermasker derhjemme. Fordi olien er rig på beta-caroten, giver gulerodsfrøolie et 100% naturligt alternativ til kommercielle selvbrunere. Sidst men ikke mindst fungerer den også godt som after-sun-produkt.

Hvad er brugernes erfaringer med gulerodsfrøolie?

De fleste brugere siger, at gulerodsfrøolie er det perfekte sommerprodukt. Det beroliger og plejer ikke kun solbrændt hud, men frembringer også den naturlige, eftertragtede nuance af solbrun. Nogle kvinder synes godt om at tilføje et par dråber gulerodsfrøolie til ansigtscremer og kropslotioner. Olien her er desuden også kendt for at nære tørre og beskadigede hårspidser.