Naturlig hårpleje er altid et godt valg, især hvis dit hår for nyligt har været tynget, fedtet og kedeligt. Måske har dit hår brug for en mere skånsom pleje? Du bør prøve at gøre brug af naturlig hårpleje, der sikrer sundhed og et smukt udseende. Fortsæt med at læse og få tips til, hvordan du kommer igang med det.

Gå efter naturlig eller micellær shampoo

Naturlig shampoo lindrer til hovedbunden, fordi den “almindelige” shampoo er spækket med silikoner og syntetiske stoffer, som giver en god rensende effekt, men som tillige kan udløse hudirritationer. Hvis din hovedbund bliver meget tør eller kløende, kan synderene findes i ingredienserne i shampooen. Produktopbygning, støv, smog og toksiner kan også forstyrre balancen i hovedbunden og forårsage skæl eller fedtet hår. Du har brug for et effektivt renseprodukt som micellær shampoo, der fjerner alt det ubehagelige fra hovedbunden. Den er skånsom mod håret og hovedbunden på samme tid.

Brug silikonefri balsam

Vi plejer ikke at skænke valget af balsam mange tanker. Vi ønsker at opnå effekten fra shampoo-reklamerne og falder ofte for løfterne på emballagen eller den dejlige duft. Desværre er mange balsam-produkter spækket med ingredienser, der udtørrer håret og forværrer dets tilstand i stedet for at forbedre det, hvis du bruger disse produkter i længere tid. Derudover er silikonebaserede produkter sværere at vaske ud. Vælg derfor en balsam, der nærer håret ved hjælp af kraften fra naturlige stoffer. Når det handler om dit hår, skal du aldrig nøjes med mindre!

Sluk på kontakten til hårtørreren og smid glattejernet væk!

Måske er det lige i overkanten at smide det ud, men husk, at uanset hvor du bruger et glattejern, brænder det dit hår. De meget høje temperaturer bryder disulfidbindinger, hvilket gør hårreparation umuligt. Håret knækker og beskadiges let. Gem glattejernet til særlige lejligheder og lad dit hår lufttørre.

Gå endelig ikke i seng med vådt hår

Vidste du, at vådt hår er langt mere udsat for skader?! Du kan redde dit hår: Undgå at tørre håret hårdt med håndklædet. Pres i stedet håret forsigtigt med håndklædet, så håndklædet opsuger det overskydende vand. Hiv heller ikke i vådt hår, når du reder det igennem. Red det forsigtigt, og brug ideelt set en bredtandet trækam, som forhindrer statisk elektricitet. Når du falder i søvn med vådt hår, skrabes de mod puden. Dette forårsager skade på hårstråenes ydre belægning og gør dermed håret mere porøst. For at gøre ondt værre, vil dit hår ikke se godt ud, når du vågner efter at have ligget og vendt og drejet natten igennem. Når det kommer til hårvenlig søvn, så få et silkepudebetræk, som er mere glat og skånsomt mod håret end groft bomuld.

Brug olie til håret!

Dette er stadig en gamechanger, hvad angår hårpleje derhjemme. Håroliebehandling er fantastisk til alle – uanset hårtype, alder og farve! Olier er fyldt med omega-syrer og mættede og umættede fedtstoffer. Først skal du kende din porøsitet (online hårporøsitetstest er tilgængelige) og se, hvilke olier der fungerer bedst til din hårtype. Det gode er, at olier ikke kun gør håret flottere, fugter eller nærer det, men også plejer hovedbunden, styrker folliklerne og stimulerer dem til at arbejde. Resultatet er hår, der sig vokser sundt og ikke har tendens til let at falde af.