Mange kvinder lider af synlige mørke rande under øjnene. Der er to måder at dække dem på. Man kan bruge en kraftig concealer i hudens farve eller neutralisere farven på skyggerne ved at bruge et lysere produkt. Det er svært at dække mørke rande under øjnene. Hvad gør man ved mørke rande og poser under øjnene?

Midler mod mørke rande under øjnene

Midlet bør vælges efter hudtypen. Kvinder med tør hud foretrækker fugtighedscremer, fordi de som regel er lettere. Desuden er concealer tilbøjelig til at samle sig i rynkerne og fremhæve dem. På den anden side er det vanskeligt at finde tungere kosmetik, der ikke vil fremhæve dem, så det er bedst at bruge det i små mængder. Til dette formål vil concealer i farver, der neutraliserer mørke rande under øjnene, virke bedst. Hvis du også ønsker at dække din concealer, kan du vælge en fuldt dækkende foundation eller en anden concealer, denne gang i samme farve som huden.

Hvis de mørke rande under øjnene er mørkere end resten af huden, bør du vælge en concealer, der lysner. Det er også en god ide at vælge sådan en, hvis øjenbrynene kaster en skygge på området under øjet. I dette tilfælde bør man bruge en lysere concealer, da den vil lysne skyggerne og som følge af dette lyse op i hele ansigtet.

Hvilken farve concealer bør du vælge?

Hvis du ønsker at neutralisere dine mørke rande under øjnene, kan du gøre det med dit eget sæt af to slags kosmetik: den første farvetone vil neutralisere skyggerne og den anden skal passe til din hudfarve.

Hvis du har til hensigt at neutralisere farven, skal du huske at:

  • farvetoner med en gul undertone neutraliserer lilla og røde farvetoner;
  • lyserøde, laksefarvede og ferskenfarvede toner neutraliserer brune og oliven farvetoner;
  • fersken- og abrikosfarver neutraliserer lilla og blålige farvetoner.

Sådan påfører du concealer?

Concealere bør påføres med fingerspidserne, især hvis du gerne vil have dem til at gå i et med huden. Børster fungerer på den anden side bedst med flydende korrigerende kosmetik, der skal have tid til at tørre.

Førstnævnte produkt bør smøres på ved hjælp af en applikator og duppes forsigtigt med fingrene. Det skal være et tyndt lag kosmetik, for målet er ikke at dække, men at ændre farven på de mørke rande. Overskydende sminke kan tørres forsigtigt af med fingerspidsen og duppes efter.

Når den neutraliserende concealer er tør og falder i et med huden, kommes den næste kosmetik på, nemlig enten en concealer med samme farvetone som huden eller en dækkende foundation. Dette produkt virker også bedst, hvis du dupper det ind med fingerspidserne. For at komme produktet på i et tilstrækkeligt tyndt lag, bør det først placeres på håndleddet og derefter på fingeren. Når vi overfører kosmetikken direkte fra pakken, får vi tit for meget af den, og hvis vi kommer den på direkte under øjnene, kan vi ødelægge det tidligere lag.

Sådan får du din concealer til at blive siddende længere?

For at få din concealer til at sidde fast, kan du forsigtigt duppe en lille smule pudder ind i den. Dette gør du ved at komme lidt pudder på fingerspidserne og gnide det ind, idet du ryster det overskydende af. Brug derefter fingrene til at komme pudderet på under øjet i den ønskede mængde. På den måde, vil det ikke drysse eller samle sig i de fine rynker, og tør hud bliver ikke fremhævet.

Kvaliteten af pudderet er lige så vigtigt. Det er ikke alle, der ser ens ud på huden. Nogle er mere synlige, mens andre er mindre synlige, nogle lysner, andre gør huden mat. Det er en god ide at prøve mineralpudder, der kan virke lysnende eller gøre huden mat.

Midler mod hævelse under øjnene

Mørke rande under øjnene er et forholdsvist lille problem sammenlignet med poser under øjnene, som er meget sværere at slippe af med. Herunder ser du et trick, der kan bidrage til at skjule poserne under øjnene.

For at reducere hævelse under øjnene, bør man placere noget frosset på denne del af huden, for eksempel et frossent kompres, et gel kompres eller en frossen teske. Sidstnævnte er den bedste løsning, fordi faconen passer til øjet. Kulden vil reducere størrelsen på blodkarrene og derved genoprette den korrekte gennemstrømning af blod og lymfevæske.

Sådan dækker du poser under øjnene med makeup

For hævelse og poser under øjnene vil en traditionelt påført concealer ikke være så effektiv. For at skjule poser under øjnene, skal du bruge en mørkere nuance af concealer, der ligner hudens farve, fordi mørke farver generelt reducerer og zoomer ud, mens lyse farver gør det modsatte – forstørrer og zoomer ind.

Endnu en metode er at komme lys, korrigerende kosmetik lige der, hvor hævelsen begynder. I dette tilfælde skal kosmetikken kommes på i en tynd stribe, lige der hvor hævelsen starter. Den lyse farve skal udfylde fordybelsen og således camouflere hævelsen.

Først er det en god ide at påføre en concealer i en orange farvetone, der vil neutralisere blålige og lilla farvetoner under øjnene. Kosmetikken bør duppes grundigt ind i huden, især ved kanterne af poserne. Derefter bør en lys concealer med en tættere konsistens påføres nøjagtigt på den linje, der udgør skyggen af posen, dvs. der hvor posen begynder at blive buet. Derefter gnides den ind, og du følger op med en fuldt dækkende concealer, der passer til din hudfarve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *