Alle ansigtsrynker dannes på samme måde og er tæt knyttet til hudens aldring. Man kan få de første omkring 20-års alderen, og deres forekomst følger ofte dine ansigtstræk. Dette skyldes, at rynkerne er uadskilleligt forbundet med dine ansigtsudtryk. Der er fine linjer i ansigtet, men rynker er meget mere synlige, fordi de påvirker større områder i ansigtet. Hvordan opstår de, og hvad gør man ved dem?

Ansigtsrynker – årsager

Når vi bliver ældre producerer kroppen mindre kollagen og elastin; mængden af hyaluronsyre (et naturligt fyldstof, der sikrer spændstighed og elasticitet) i huden falder. Det er derfor, huden begynder at blive slap, mens overfladen for rynker og bliver ru. Men alderen er ikke den eneste årsag til rynker. Arvelig prædisponering, livsstil, kost, stress og stoffer gør også deres.

Ansigtsrynker – typer

De mest almindelige typer af ansigtsrynker omfatter:

  • panderynken – sidder i panden mellem øjenbrynene;
  • næse-læbe furer – går fra næsen og ned til mundvigene;
  • Marionet-rynker – lodrette linjer mellem hagen og kinderne;
  • Poser under øjnene – disse dannes på grund af øjenmusklernes manglende elasticitet.

Hvordan sinker man fremkomsten af rynker?

Det gode ved det er, at der rent faktisk er måder, hvorpå man kan undgå at få rynker for tidligt. Med lidt handling, kan man glatte de rynker, der allerede eksisterer, lidt. Hvordan gør man? Det er helt sikker, at visse æstetisk-medicinske procedurer (fyld med hyaluronsyre, lipo-fyldning, laser, tråd-løft) giver den hurtigste virkning, men de er tit meget dyre. Men vi kan også erklære krig mod rynkerne til daglig. Her er de mest effektive metoder til at bekæmpe dem:

1. Sådan kommer du af med ansigtsrynker – lav ansigtsyoga & -gymnastik

Siden ansigtet er opbygget af muskler, kan de rette øvelser i høj grad forbedre dets ovale, elasticitet, spændstighed og stramhed. Jævnlige sessioner med yoga eller hensigtsmæssige øvelser og massage er en af de mest bemærkelsesværdige måder at bekæmpe rynkerne på. Et ansigt, der er i god form, er et ungt ansigt, der ikke bliver berørt af slappe kinder, rynker og furer.

2. Sådan kommer du af med ansigtsrynker – hold op med at ryge

Tobaksrygning skader helbredet og forårsager masser af sygdomme – det ved vi allesammen. Men der er ikke mange, der er klar over, at cigaretter uigenkaldeligt skader kollagenfibrene, og at du ’bygger’ næse-læbe furer, når du tager et hiv på en cigaret – det er derfor, de også kaldes ryger rynker. Hvis du gerne vil have ung og fast hud uden rynker – så hold op med at ryge.

3. Sådan kommer du af med ansigtsrynker – brug produkter med høj SPF

Solen ødelægger uigenkaldeligt kilder til kollagen i huden og bidrager til fotoaldring, så det er bedst, hvis du ikke længere opholder dig i solen. Hyppig solbadning, hvor du udsættes for skadelig bestråling, er blandt de mest almindelige årsager til rynker. Hvis du går ud i solen, skal du altid bruge en fugtighedscreme med høj SPF.

4. Sådan kommer du af med ansigtsrynker – brug hensigtsmæssige hudprodukter

De stoffer, du ’kommer’ på ansigtet har enorm indvirkning på hudens tilstand. Sørg for, at din ansigtscreme er godt sammensatte med masser af anti-aldrende ingredienser (hyaluronsyre, E- og C-vitamin, retinol, coenzym Q10).

5. Sådan kommer du af med ansigtsrynker – hold huden hydreret

Fugt danner grundlaget for smuk, glat, elastisk hud, der ikke er løs. Det er derfor, hyaluronsyre er så vigtig i kosmetik – den kan vedligeholde fugtighedsniveauet og binde hele 250 vandmolekyler ad gangen. Du får en god portion væske ved at drikke masser af mineralvand i dagens løb. Hver eneste tår virker foryngende og helbredende på hele kroppen.

6. Sådan kommer du af med ansigtsrynker – sov sødt

Søvn er kroppens naturlige reparationsproces, og den påvirker også huden. Mens du sover, foregår der mange essentielle processer – som aldrig er så effektive om dagen. Det er derfor huden er så glat, fast og frisk, når du lige er vågnet. Søvn er et af de bedste midler for huden, så forsøg at sove mindst 7-8 timer om dagen og gå altid i seng, efter du fjerner din makeup. Desuden skal du altid komme en rig, anti-aldrende serum og/eller en naturlig genopfriskende ansigtsolie på om aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *