De fleste af os har døjet med bumser på et eller andet tidspunkt i vores liv. De er ubehagelige og svære at komme af med. Som om det ikke var nok hjælper de også med at degenerere vores hud. Man kan bekæmpe bumser på en masse forskellige måder, men om de virker eller ej afhænger af problemets diagnose. Hvordan finder man frem til roden af problemet? Det er nemt nok – du skal bare kigge på dit ansigt!

Selvom der er mange almindelige grunde til at bumser opstår (såsom usund kost, usund livstil, stress, og eksterne faktorer såsom forurening) skal vi stadig huske på, at disse forskellige faktorer hver især bestemmer hvor akne befinder sig. Vores ansigter fungerer som kort, hvor man kan finde alle de nødvendige oplysninger. Hvad er roden af problemet og hvad gør vi ved det?

Område 1: Panden og hårlinjen

Akne på panden og under hårlinjen opstår for folk som er fysisk aktive. Det siges, at al fysisk aktivitet er sund, men hvis man ikke gør en indsats for at være hygiejnisk kan det også føre til problemer. Hvis du tørrer sveden af panden med et håndklæde eller anvender svedbånd kan dette forårsage akneproduktion. Når man gør disse ting fordeler man nemlig bakterier på huden. Man skal derfor begrænse sin kontakt med huden under fysisk aktivitet, da dette forårsager irritationer. Vask altid dit ansigt grundigt efter sport.

Område 2: Hagen og kæben

Et af de mest normale steder at få bumser er på hagen og kæben. Disse bumser opstår nemlig som resultat af stress og usund kost. Et udmattende arbejde som ikke giver mulighed for afslapning kombineret med en usund kost fyldt med sukker og kulhydrater er nærmest en sikker måde at fremkalde bumser på. Røde og kløende bumser i dette område kan elimineres ved at afstresse engang imellem og omlægge sin kost.

Område 3: T-zonen

Den mysteriske T-zone består af næsen, midten af panden, og midten af hagen. Når der opstår bumser i dette område er det som regel på grund af eksterne faktorer: klima og forurening. Akne i T-zonen er resultatet af den kemiske reaktion mellem sebum og toksiner i luften. Det hjælper ofte at rense huden med et dybtrensende kosmetikprodukt og ansigtsbørster (både elektroniske og manuelle).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *