De er billige. De virker naturligt, hvis du er afstemt efter hudens behov. De indeholder masser af værdifulde vitaminer, mineraler, fedtsyrer og antioxidanter, takket være hvilke de kan nære huden og få din teint til at se yngre og smukkere ud. Hvilke ansigtsolier vælger folk som oftest?

I dag gennemgår naturlige hudplejemetoder en renæssance. Dyre cremer og syntetisk kosmetik bliver afløst af organiske produkter. Vi vælger olier i stedet for ansigtsmasker, fordi de virker i harmoni med de naturlige processer, der finder sted i huden. Du kan lave din egen hjemmelavede kosmetik baseret på olierne eller bruge dem som erstatning for cremer. Interessant nok er naturlige olier ikke bare en mulighed for tør hud – de er også gavnlige for fedtet hud, idet de bidrager til at bekæmpe akne.

For at opnå den bedste virkning er det vigtigt at bruge de korrekte ansigtsolier. Det, der tæller, er indholdet af fedtsyrer. Jo flere essentielle fedtsyrer, jo mere tørrende (jo lettere) er olien. Kort sagt ser det sådan her ud:

  • Tørrende olier – egnet til fedtet hud, problematisk hud og hud, der er tilbøjelig til at få akne, for eksempel, rosenolie, hampolie, havtornsolie, natlysolie, hjulkroneolie, hindbærolie.
  • Halvtørrende olier – perfekte til normal eller kombinationshud og omfatter mandelolie, tidselolie, abrikoskerneolie, arganolie, solsikkeolie.
  • Ikke-tørrende olier – ideelle til moden, dehydreret og irriteret hud, for eksempel macadamianøddeolie, avocadoolie, hasselnøddeolie, ferskenolie.

DE BEDSTE ANSIGTSOLIER 

Det er tiden til at se nærmere på de olier, kvinder synes at foretrække. Ved du, hvilke egenskaber tilbydes af de olier, der som regel bruges mest i ansigtspleje? Lad os lære dem at kende!

Arganolie

Den bedste arganolie er den, der kommer fra Marokko, som er den originale og har en dejlig nøddeagtig duft, når den ikke er blandet med andre ingredienser. Desværre er det en af de dyreste olier på markedet. I sin uraffinerede, koldpressede version er den rig på omega-6 og omega-9 fedtsyrer, såvel som antioxidant E-vitamin. Hvad betyder det? At den ikke blot nærer og fugter huden, men at den også forynger og lindrer irritation. Desuden har den anti-inflammatoriske egenskaber og afbalancerer talgkirtlernes funktion. Jævnlig brug af arganolie genopretter hudens elasticitet og korrekte fugtighedsniveau, og den forhindrer fedtet hovedbund. Den virker bedst for moden, tør og irriteret hud.

Kokosolie

Mange kvinder erstatter ansigtscreme med kokosolie, fordi den er meget effektiv til at fugte og glatte huden, den har en behagelig tekstur ved stuetemperatur, og den dufter af frisk kokos. Fordelen ved kokosolie er en betydelig mængde laurinsyre med en stærk antibakteriel virkning. På grund af dens sammensætning bidrager kokosolie til at bekæmpe akne, og den tilstopper ikke porerne. Det kan også bekræftes, at den er et naturligt kosmetisk middel mod rynker. Desuden sørger den ikke blot for ordentlig hydrering af huden, den forbedrer også dens blødhed og spændstighed.

Figenkaktusolie

En meget let olie med en frisk duft og en mat fremtoning. Absorberes næsten fuldstændigt i huden, hvilket vil sige, at den ikke efterlader en fedtet film, den tilstopper ikke porerne, og den virker fantastisk i plejen af alle hudtyper. Desværre er figenkaktusolie (helt i modsætning til kokosolie) en af de dyreste kosmetiske olier. Man skal bruge et halvt ton figenkaktusfrø til at presse 1 liter olie. Det er dog værd at investere i, fordi det immuniserer mod skadelige eksterne faktorer, har egenskaber, der bekæmper rynker, og forbedrer hudens stramhed, hydrering og farve. Med jævnlig brug af figenkaktusolie på huden kan du glemme alt om problemer som fedtet hud i T-zonen.

Marulaolie

Frugterne fra dette træ er elsket af afrikanske elefanter, mens vi kan elske marulaolie for dens virkning. Den absorberes hurtigt og efterlader ikke en fedtet film, bare en sart, satinagtig belægning på huden. Den indeholder oliesyre, C- og E-vitaminer, flavonoider og meget mere. Takket være alle disse ingredienser styrker marulaolie overhudens hydro-lipid barriere, forbedrer hydrering, reducerer strækmærker og ar til et minimum, reducerer rødmen og udglatter endda fine rynker. Hvis den bruges jævnligt fremmer den regenerering, og den kan hjælpe hud, der er tilbøjelig til at lide af akne.

Jojobaolie

Dette er faktisk en voks, der har visse egenskaber, vi forbinder med olie, fx konsistensen. Dens olieagtige form forhindrer ikke, at den absorberes perfekt ind i huden (uden at overbelaste huden). Det er værd at vide, at hvad sammensætning angår ligner jojobaolie meget vores talg. Der er ikke noget at sige til, at den er perfekt afpasset til hudens behov, og at den absorberes nemt. Desuden forebygger den væsketab, den regenererer, og den reducerer skader fra frie radikaler. Den har endda egenskaber, der gør, at den kan bruges som UV filter. Takket være dens antibakterielle virkning, er den meget effektiv på hud med akne.

Hindbærolie

Den har en fortryllende dugt, men det er ikke den eneste grund til, at det er en god ide at bruge den på ansigtet. Det er en universel, naturlig og alsidig kosmetisk olie. Den er let i vægt, så den er nem at påføre og absorberes let uden at efterlade en fedtet film på huden. Hindbærolie er blandt de bedste naturlige UV-filtre, men den beskytter ikke blot huden. Den sørger for ordentlig hydrering, lysner, forebygger for tidlig aldring af huden, fremmer sårheling, lindrer irritationer og har antibakterielle egenskaber. Så mange gode ting skjult i en tilsyneladende ubetydelig olie.

Rosenolie

Rosenolie elskes af kvinder med følsom hud, som er tilbøjelige til at få forstørrede kapillærer. Dette er måske fordi rosenolie er en af de få olier, der lindrer irritationer, ens den også reducerer rødmen. Den er en kilde til værdifulde A-vitaminer og karotenoider, som har rynkebekæmpende egenskaber. Hvis du kommer rosenolie omkring øjnene, kan den bidrage til at fjerne smilerynkerne. Dette er endnu en af de olier, der ikke nedtynger huden, og som giver den optimale mængder af næringsstoffer. Rosenolie bruges meget ofte som en erstatning for cremer til moden hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *