Kendisserne er faldet pladask for LED-ansigtsmasker. LED-terapi mod akne bliver i stigende grad populær. Vil du gerne vide, hvilke egenskaber LED-lys har, og hvordan de gavner huden? Så læs videre.

Der er helt sikkert mange metoder til bekæmpelse af akne eller andre hudtilstande. Mange søger hjælp hos specialister og gennemgår procedurer for huden. Andre vil helst holde huden smuk ved hjælp af husråd og gør-det-selv metoder. I dag kan man kombinere de to og prøve LED-lysterapi hjemme. Det eneste, du har brug for, er en LED-ansigtsmaske af god kvalitet.

LED-lys i hudplejen

Hudproblemer kræver ofte innovative løsninger. Huden skal stimuleres ordentligt, så den kan blive regenereret og styrket, for eksempel med blidt LED-lys, der virker på de nederste hudlag.

LED-lys har længe været brugt i hudpleje, men det er først for nylig, at vi er blevet nysgerrige omkring LED-lysets egenskaber. Vi er ved at opdage, at det byder på stadig flere muligheder i behandlingen af akne, fotoaldring, blegning af misfarvninger og strækmærker, rensning af porer, hurtigere sårheling, reduktion af inflammation, og det kan endda afhjælpe symptomer på depression. Her vil vi se på andre måder, LED-lys fungerer på.

Hvad er LED-lysets egenskaber?

 1. Det styrker behandlingen af forskellige former for akne.
 2. Det stimulerer cellefornyelse, forynger og reparerer.
 3. Det hele inflammation af huden.
 4. Det reducerer strækmærker, rynker og misfarvninger.
 5. Det lindrer symptomer på psoriasis og forkølelsessår.
 6. Det øger fugt og næring i huden.
 7. Det stimulerer hurtigere hårvækst og forebygger hårtab.
 8. Det hjælper hud, der er grå og bleg.
 9. Det fjerner mørke rande og hævelse under øjnene.
 10. Det reducerer pigmenteringsforstyrrelser i huden.

Hvordan virker lysterapi på huden?

Vi må begynde med at sige, at LED-lys er et monokromatisk lys, der findes i forskellige farver (forskellige bølgelængder). Hvis vi retter det mod huden, når det enhver celle og overfører energi til dem uden at opvarme dem eller være irriterende. Virkningen er forskellig afhængigt af den bølgelængde, der udsendes af LED-lyset.

Hvad sker der med den energi, cellerne opsuger fra lyset? Den bruges til reparationsprocesser, hvilket resulterer i hurtig fornyelse af celler, øget blodomløb, næring og fugt, øget kollagen-syntese, og stærkere, glattere og mere strålende hud. Kroppens naturlige modstandsdygtighed mod interne og eksterne skadelige faktorer forbedres.

LED-lys. Farver der helbreder

Der er mange fordele forbundet med virkningen af LED-lys, men disse fordele afhænger af farven på de LED-lys, vi vælger. Huden kan eksponeres for mange farver, der hver især fungerer på lidt forskellige måder. Hvordan?

 • Rødt LED-lys– virker dybest, stimulerer produktion af kollagen og øger cellefornyelse, og det bruges således til anti-aldrende procedures.
 • Blåt LED-lys– gennemtrænger huden lige så dybt, bekæmper bakterier, lindrer irritation og rødmen, så det er egnet til behandling af akne.
 • Gult LED-lys – forbedrer nerve- og lymfesystemernes funktion, så det kan bruges til afslapningsterapier.
 • Grønt LED-lys – fremmer reparation af overhuden, oplyser og tilføjer elasticitet, og er af den grund mest almindeligt i behandling mod rynker.

LED-lysterapi til hjemmebrug

Det, at du rent faktisk sagtens kan foretage LED-lysterapi hjemme hos dig selv, er nok den største fordel. Det er sikkert nok, så det ikke er nødvendigt med en faglært æstetiker. Det vil ikke brænde huden, selv ikke hvis vi belyser huden længere end anbefalet i brugsanvisningen. Alligevel er der mange kvinder, der får LED-lysterapi gjort på skønhedsklinikker, fordi det er et dyrt apparat at købe. For nylig kom der en rimeligt prissat løsning på markedet – ansigtsmasker med LED-lys.

Ansigtsmasker med LED-lysterapi

Designmæssigt minder den om en teatermaske, siden den som regel fås i hvid. Den er forsynet med en ledning; inden i er den udstyret med hundredvis af LED-dioder, der kan afgive lys i forskellige bølgelængder. Selvom det ser ret uhyggeligt ud, når man tager den på og tænder for den, er resultaterne fremragende. Jævnlig LED-lysterapi over adskillige uder er nok til at forbedre hudens tilstand synligt.

Det er meget nemt at bruge LED-lys masker:

 1. Før man tager masken på, anbefales det at rense ansigtshuden omhyggeligt.
 2. Sæt dig godt til rette og sæt masken på ansigtet.
 3. Tænd for masken og vent på, at den slukkes efter 10 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *