“Dette produkt tilstopper porerne.” Man hører denne sætning oftere og oftere og det er tydeligt at se, at flere og flere unge kvinder døjer med hudorme. Hvorfor opstår disse ufuldkommenheder? I mange tilfælde er det fordi folk anvender produkter som indeholder de ingredienser som hjælper hudorme- og irritationsproduktion. I ekstreme tilfælde fremkommer disse problemer efter et par dage (eller endda et par timer). Det bærer langt fra altid success at rense huden for hudorme.

Tilstoppende kosmetikprodukter opdeles som regel i to grupper: produkter som bidrager til udviklingen af hudorme og produkter som bidrager til udviklingen af akne. Der er tale om akneproducerende produkter når hudens tilstand forringes indenfor få timer. Dette opstår som regel i form at hypodermiske klumper. Ingredienser som bidrager til disse irritationer er for eksempel lanolin, glycerol, og SLS.

Indenfor kosmetologi og dermatologi eksisterer der en anden type tilstoppende kosmetikprodukter, nemlig den som bidrager til udviklingen af hudorme et par uger eller måneder siden man først har anvendt produktet. Hvordan er det muligt? Nogle kosmetikprodukter tilstopper blot porerne og gør det umuligt for huden at ånde og afskalle. Resultatet er, at huden ser uæstetisk ud samt udvikler irritationer som kan være svære at komme af med.

Hvad med kosmetikprodukter som ikke producerer hudorme? Denne slags information får man oftere fra producenter, som skriver på deres produkter, at de ikke tilstopper porerne. Det kan naturligvis godt være at det er sandt, men før du køber et nyt kosmetikprodukt bør du kigge på ingredienslisten. Undgå ingredienser såsom olier, kosmetiske smør, vitaminer (A, E, og C-derivater), panthenol, mineraler (talkum og zink), emulgatorer (SLS, kaolin), alkohol, voks, og urteekstrakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *