Rispudder er en raffineret risstivelse, der kaldes Oryza Sativa. I denne form har det været brugt for flere århundreder siden i Ayurveda eller holistisk sundhedspraksisser, hvor det understøttede behandlingen af inflammatoriske hudlidelser. Fra det 16. århundrede har asiatiske piger brugt rispudder som makeup og til rensning af huden, da det er effektivt til at absorberer olie. Hvilke andre egenskaber har rispudder og hvad bruges det til? Hvilken rispudder skal man vælge, hvordan skal man påføre det, og hvem er det beregnet til?
Rispudder – egenskaber
Rispudder absorberer effektivt talg og fugt, hvilket er grunden til, at det virker godt på fedtet hud. Desuden glatter og klarer det huden og holder den mat i lang tid. Rispudder får makeup til at holde længere og giver huden UV-beskyttelse, og takket være indholdet af vitaminer og mineraler, forbedrer det dens tilstand. Endnu en fordel ved rispudder er dets alsidighed: det kan fungere som fastgørelsesmiddel, som sidste hånd på værket, når du lægger makeup, eller som foundation eller grundmakeup. Alle disse egenskaber gør det til den perfekte sommerkosmetik.
Rispudder – brug
Rispudder har egenskaber, der gør huden blød, glat og mat. Den fremmer også heling af inflammation. Af denne grund anbefales den til pleje af problemhud, især fedtet hud og akne.
Rispudder fås i flere forskellige varianter. Det findes oftest i løs form, men der findes også kompakt rispudder. Denne kosmetik kan være gennemsigtig eller farvet. Førstnævnte er nok det mest sikre valg for enhver hudtype, da den ikke farver huden, men går i et med dens naturlige farve.
Rispudder gør huden mat i lang tid – virkningen holder meget længere end med traditionelt pudder. Dette skyldes fortrinsvis dets evne til at absorbere talg.
Hvilket rispudder skal man vælge?
Valget af rispudder er individuelt og baseres på kosmetikkens farve og form. Uanset disse kriterier er det værd at være opmærksom på kvaliteten af rispudder. Det mindste antal kunstige tilsætningsstoffer er afgørende. Det bør bemærkes, at rispudder bør være først i ingredienslisten, for i visse produkter er det erstattet med talkum. Rispudder kan indeholde duftstoffer (perfume), men gør det ikke nødvendigvis, hvilket glæder tilhængere af kosmetik uden tilsatte duftstoffer.
Sådan bruges rispudder
Rispudder kan bruges på to måder.
Den første metode involverer brugen af transparent pudder som en glattende og mat grundmakeup. I dette tilfælde er det bedst at bruge rispudder med en mineral foundation. Til dette formål påføres rispudderet først og derefter foundation, concealer og anden farvet kosmetik.
Rispudder kan også bruges som sidste hånd på værket med hvilken som helst makeup, dvs. til sidst. Virkningen af brugen af rispudder på denne måde er mat hud.
Sådan påfører du rispudder
Rispudder kan påføres på forskellige måder. De mest populære værktøjer, der bruges til dette formål, er svampe, kvaster og børster. Det er op til den enkelte kvinde at vælge, hvad hun vil bruge, idet hun skal huske, at:
- pudderkvaster er gode til at gøre huden mat og fuldendt. Gør dette ved at komme lidt rispudder på, ryste det overskydende pudder af og pudre enten dele af ansigtet eller hele ansigtet;
- puddersvampe er bedst til brug med kompakt pudder. Svampen gør det let at bruge, selv hvis du er på farten;
- pudderbørster er meget praktiske til brug med rispudder – uanset om du vælger en almindelig børste eller en kabuki-børste. Den bruges ved at komme lidt kosmetik på børsten, ryste det overskydende pudder af og børste det på ansigtet.
Rispudder – hvem anbefales det til?
Rispudder er en god løsning til kvinder med problemhud, for eksempel fedtet hud, kombinationshud og akne, da det ikke blot er effektivt til at gøre huden mat, det vil heller ikke forværre inflammation og vil faktisk fremme heling af akne.
Kvinder, der har normal, tør eller allergisk hud, kan helt roligt bruge rispudder, da det er et meget nænsomt produkt.
Kort sagt er rispudder en alsidig form for kosmetik, der kan fuldende din makeup uanset din hudtype. Desuden dehydrerer det ikke huden, det irriterer den ikke, og det forårsager ikke overfølsomhed.
Skriv et svar